KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink, klasszikus kiszerelésben
Válassza ki kedvencét 12 rendkívül finom termékünk közül! Valamennyi kenyérSütőkeverék, Kenyérliszt egyszerűen feldolgozható automata kenyérsütőben, vagy hagyományos módon, sütőben.
Javaslatunk:
Kenyérsütő automatába öntsön bele 250 ml, meleg tejet, majd adjon hozzá 50 g vajat, 1 tojást és 1 csomag kenyérSütőkeverék, Kenyérlisztet.
Állítsa be a megfelelő programot, és hogy hány óra múlva szeretné a friss omlós kalácsot. Minden nap új élmény! Próbáljon ki több félét is!
Sütési utasítás sütőben:
1 csomag kenyérsütő keveréket 50 g vajat 1 tojást és 250 ml meleg (35 °C-os) tejet a dagasz-tóhoroggal először lassan, majd a legnagyobb megengedett fokozaton addig keverjük, amíg a tészta a tál széléről le nem válik. Ezután 30 percig betakarva pihentetjük.
Kenyér vagy kuglóf: tegyük a tésztát egy zsírozott kenyérsütő formába, vagy egy kuglóf formába.
Fonott kalács: a tésztát osszuk 3 részre, sodorjuk hengerekké és a hengereket fonjuk copfba, majd tegyük egy sütőpapírral borított tálcára.
Mazsolás zsemle: tegyünk 100 g mazsolát a tésztába, formáljuk ki a zsemléket majd tegyük azokat egy sütőpapírral borított tálcára.
Ezután betakarva, meleg helyen, 15-45 percig pihentetjük. A tészták felületét bekenjük vízzel, vagy esetleg tojássárgájával. Sütés: 180 °C-on (légkeverős sütőben 160 °C-on).
KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink 500 g-os és 1 kg-os kiszerelésben kaphatók.
Kalács
Tápérték, 100 g Kalács Sütőkeverék, Kenyérlisztre számítva
Energia: 1477 kJ (348 kcal) Zsír: 0,9 g
Fehérje: 10,8 g ebből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 72,3 g Élelmi rost: 3,9 g
ebből cukor: 10,9 g Só: 0,36 g
Összetevők:
Búzaliszt, cukor, szárazélesztő, jódozott só, csillagfürt liszt, természetes aromaanyag, lisztkezelő anyag (aszkorbinsav),
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
5-8 hónapig
Sütési utasítás
500 g kenyérsütő keveréket, 250 ml langyos tejet (35°C-os), 50g vajat és 1 tojást kb. 10 perc alatt rugalmas tésztává gyúrunk. 30 percig betakarva pihentetjük. Kenyér vagy kuglóf: tegyük a tésztát zsírozott kenyérsütő, vagy kuglóf formába. Fonott kalács: harmadoljuk a tésztát, sodorjuk hengerekké, fonjuk copfba, végül tegyük sütőpapírral borított tálcára. Mazsolás zsemle: tegyünk 100 g mazsolát a tésztába, formázzuk meg a zsemléket és tegyük sütőpapírral borított tálcára. Sütemény: nyújtsuk ki a tésztát, tegyük zsírozott sütőtepsire, szorjunk rá gyümölcsöt, morzsatésztát, mandulát, fahéjas cukrot. Pihentessük betakarva meleg helyen 15-45 percig. A tészták felületét bekenjük vízzel, vagy esetleg tojássárgájával. Sütés 180°C-on (légkeverésesben 160°C-on)
Sütési idők:
Sütemény: 25-35 perc.
Kalács, kuglóf: 25-35 perc.
Zsemle: 10-15 perc.
Kenyérsütő automata használata esetén
Először öntsünk a kenyérsütő gép dagasztó edényébe 250 ml langyos tejet (35°C-os), 50g vajat és 1 tojást majd 1 csomag kenyérsütő keveréket. Indítsuk el a sütőprogramot (ne a teljes kiőrlésű kenyér programját).
Összetevők: Búzaliszt, cukor, szárazélesztő, jódozott só, csillagfürt liszt, természetes aromaanyag, lisztkezelő anyag (aszkorbinsav),
100 g szárított termékre számítva
Energia (kcal/kJ) 348/1477
Fehérje (g) 10,8
Szénhidrát (g) 72,3
ebből cukor (g) 10,9
Zsír (g) 0,9
ebből telített zsírsavak (g) 0,1
Élelmi rost (g) 3,9
Nátrium (g) 0,36