Mediterrán kenyér 350 g
Pikáns, fűszernövényekkel és paradicsom darabokkal…
Tápérték, 100 g mediterrán kenyér sütőkeverékre számítva
Energia: 1018 kJ (240 kcal) Zsír: 2 g
Fehérje: 8,3 g ebből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 46 g Élelmi rost: 3 g
ebből cukor: 1,9 g Só: 1,2 g
Összetevők: Búzaliszt, paradicsom pehely (2,5 %), szárított búza kovász (természetes úton fermentált búzaliszt), étkezési só, szárazélesztő, fűszerek, fűszernövények, cukor.
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
Allergének
A sütőkeverék tartalmazza: élesztőgomba (saccharomyces nemzetség), glutén (gyakori megnevezése sikér).
A sütőkeverék tartalmazhatja: szezámmag (olajos mag, gazdag kalciumban, magnéziumban, rézben, biotinban, növényi zsírokban, és értékes fehérjékben), édes csillagfürt (hüvelyesek nemzetsége, koleszterin- és gluténmentes), szója/szójafehérje, tej (itt laktóz, összeférhetetlenség a tejcukorral), tojás.
Sütési utasítás
Húzza le a fóliát. Töltsön 300 ml, 35 °C-os vizet, és 1 evőkanál olíva olajat a sütőformába, és a sütőkeveréket, evőkanállal legalább 2 percig keverje, hogy egyenletes tésztát kapjon.
Befedve, meleg (30-50 °C-os) helyen min. 30 percig pihentesse, amíg a tészta az edény felső peremét el nem éri.
Süsse meg a kenyeret egy előmelegített, alsó/felső fűtésű sütőben, 180 °C-on, 45-55 perc alatt, a második legalsó sínre betolva.
10-20 percig hagyja a kenyeret hűlni, majd húzza szét a tálat és szükség esetén a kiszedésnél segítsen egy késsel.
Fontos: mikrohullámú sütőben nem használható!