Tápérték, 100 g nagy fehérjetartalmú kenyér sütőkeverékre számítva
Energia: 1061 kJ (254 kcal) Zsír: 12 g
Fehérje: 24 g ebből telített zsírsavak: 1,6 g
Szénhidrát: 8,0 g Élelmi rost: 9,1 g
ebből cukor: 2,3 g Só: 1,2 g
Összetevők: Búzafehérje, szójaliszt (20 %), szójadara (10 %), teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, lenmag, napraforgómag, szezámmag, rozsliszt, búzakorpa, szárított kovász (fermentált rozsliszt), szárazélesztő, étkezési só, árpamaláta liszt.
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
Sütési utasítás
Húzza le a fóliát. Töltsön 300 ml, 35 °C-os vizet a sütőformába, és a sütőkeveréket, evőkanállal legalább 2 percig keverje, hogy egyenletes tésztát kapjon.
Tegye a sütőformát az előmelegített sütő második legalsó sínjére. Az alsó/felső fűtésű sütő hőmérsékletét állítsa 180 °C-ra, és 45-55 percig süsse a kenyeret.
10-20 percig hagyja hűlni, majd húzza szét a tálat és szükség esetén a kiszedésnél segítsen egy késsel.
Fontos: mikrohullámú sütőben nem használható!
Allergének
A sütőkeverék tartalmazza: élesztőgomba (saccharomyces nemzetség), glutén (gyakori megnevezése sikér).
A sütőkeverék tartalmazhatja: szezámmag (olajos mag, gazdag kalciumban, magnéziumban, rézben, biotinban, növényi zsírokban, és értékes fehérjékben), édes csillagfürt (hüvelyesek nemzetsége, koleszterin- és gluténmentes), szója/szójafehérje, tej (itt laktóz, összeférhetetlenség a tejcukorral), tojás.