KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink, klasszikus kiszerelésben
Válassza ki kedvencét 12 rendkívül finom termékünk közül! Valamennyi kenyérSütőkeverék, Kenyérliszt egyszerűen feldolgozható automata kenyérsütőben, vagy hagyományos módon, sütőben.
Javaslatunk: Kenyérsütő automatába öntse bele a megadott mennyiségű langyos vízet (kb 3 dl). Tegye bele a kenyérSütőkeverék, Kenyérlisztet (Általában 500g).
Állítsa be a megfelelő programot, és hogy hány óra múlva szereté a friss kenyeret. Minden nap új élmény! Próbáljon ki több félét is!
KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink 500 g-os és 1 kg-os kiszerelésben kaphatók.
Tökmagos kenyér
Tápérték, 100 g tökmagos kenyér Sütőkeverék, Kenyérlisztre számítva
Energia: 1450 kJ (343 kcal) Zsír: 3,5 g
Fehérje: 13 g ebből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 62 g Élelmi rost: 6,1 g
ebből cukor: 1,9 g Só: 2,0 g
Összetevők: Búzaliszt (69 %), rozsliszt (18 %), tökmag (5 %) szárított kovász (fermentált rozsliszt), jódozott étkezési só, szárazélesztő, maláta liszt (árpa, búza), nyers nádcukor, savanyító anyag (almasav), lisztkezelő anyag (kalcium karbonát és aszkorbinsav).
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
5-8 hónapig
Tökmagos kenyér
Tápérték, 100 g tökmagos kenyér sütőkeverékre számítva
Energia: 1450 kJ (343 kcal) Zsír: 3,5 g
Fehérje: 13 g ebből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 62 g Élelmi rost: 6,1 g
ebből cukor: 1,9 g Só: 2,0 g
Összetevők: Búzaliszt (69 %), rozsliszt (18 %), tökmag (5 %) szárított kovász (fermentált rozsliszt), jódozott étkezési só, szárazélesztő, maláta liszt (árpa, búza), nyers nádcukor, savanyító anyag (almasav), lisztkezelő anyag (kalcium karbonát és aszkorbinsav).
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
Allergének
A sütőkeverék tartalmazza:
glutén, élesztő.
A sütőkeverék tartalmazhatja:
Tojás, tej, szója, szezám, csillagfürt.
Sütési utasítás
500 g kenyérsütő keveréket és 350 ml langyos vizet (vagy 1 kg kenyérsütő keveréket és 700 ml langyos vizet) kb. 10 perc alatt rugalmas tésztává gyúrunk. 30 percig betakarva pihentetjük. Lisztes kézzel kenyeret vagy zsemléket formázunk belőle, és sütőpapírral bevont sütőlapra helyezzük, illetőleg egy zsírozott szögletes sütőformába töltjük. Meleg helyen további 30-45 percig pihentetjük. A felületét vízzel bekenjük, bevagdossuk és előmelegített sütőben, középre helyezve 230 °C-on (légkeverős sütőben 210 °C-on) sütjük. 10 perc elteltével 30 °C-kal csökkentjük a hőmérsékletet.
Sütési idők:
1 kenyér 1 kg sütőkeverékből: 55-70 perc.
1 kenyér 500 g sütőkeverékből: 45-60 perc.
Zsemle: 15-25 perc.
Kenyérsütő automata használata esetén
Először öntsünk a kenyérsütő gép dagasztó edényébe 340 ml, 20-25 °C-os vizet, majd ½ csomag kenyérsütő keveréket. Indítsuk el a sütőprogramot (ne a teljes kiőrlésű kenyér programját).