KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink, klasszikus kiszerelésben
Válassza ki kedvencét 12 rendkívül finom termékünk közül! Valamennyi kenyérSütőkeverék, Kenyérliszt egyszerűen feldolgozható automata kenyérsütőben, vagy hagyományos módon, sütőben.
Javaslatunk: Kenyérsütő automatába öntse bele a megadott mennyiségű langyos vízet (kb 3 dl). Tegye bele a kenyérSütőkeverék, Kenyérlisztet (Általában 500g).
Állítsa be a megfelelő programot, és hogy hány óra múlva szereté a friss kenyeret. Minden nap új élmény! Próbáljon ki több félét is!
KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink 500 g-os és 1 kg-os kiszerelésben kaphatók.
Sokmagvas kenyér
Tápérték, 100 g Sokmagvas kenyér Sütőkeverék, Kenyérlisztre számítva
Energia: 1493kJ (354 kcal) Zsír: 5,4 g
Fehérje: 14 g ebből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 59 g Élelmi rost: 8,0 g
ebből cukor: 1,0 g Só: 0,78 g
Összetevők: Teljeskiőrlésű búzaliszt (72 %), lenmag, zabliszt (5%), rozsliszt (5 %), napra-forgómag, szárított kovász (természetes úton fermentált rozs-liszt), jódozott étkezési só, szárazélesztő, árpamaláta liszt, szőlőcukor, maláta extraktum (árpa, rozs), savanyúság szabályozó (nátrium acetát), savanyító anyag (almasav), lisztke-zelő anyag (kalcium foszfát és aszkorbinsav).
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
5-8 hónapig
Sokmagvas kenyér
Tápérték, 100 g Sokmagvas kenyér sütőkeverékre számítva
Energia: 1493kJ (354 kcal) Zsír: 5,4 g
Fehérje: 14 g ebből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 59 g Élelmi rost: 8,0 g
ebből cukor: 1,0 g Só: 0,78 g
Összetevők: Búzaliszt (72 %), lenmag, zabliszt (5%), rozsliszt (5 %), napra-forgómag, szárított kovász (természetes úton fermentált rozs-liszt), jódozott étkezési só, szárazélesztő, árpamaláta liszt, szőlőcukor, maláta extraktum (árpa, rozs), savanyúság szabályozó (nátrium acetát), savanyító anyag (almasav), lisztke-zelő anyag (kalcium foszfát és aszkorbinsav).
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
Allergének
A sütőkeverék tartalmazza:
glutén, élesztő.
A sütőkeverék tartalmazhatja:
Tojás, tej, szója, szezám, csillagfürt.
Sütési utasítás
½ csomag sütőkeveréket és 320 ml langyos vizet (vagy 1 csomag sütőkeveréket és 640 ml vizet) kb. 10 perc alatt rugalmas tésztává gyúrunk. 30 percig betakarva pihentetjük. Lisztes kézzel kenyeret vagy zsemléket formázunk belőle, és sütőpapírral bevont sütőlapra helyezzük, illetőleg egy zsírozott sütőformába töltjük. Meleg helyen további 30-45 percig pihentetjük. A felületét vízzel bekenjük, bevagdossuk és előmelegített sütőben, 230 °C-on (légkeverős sütőben 210 °C-on) sütjük. 10 perc elteltével 30 °C-kal csökkentjük a hőmérsékletet.
Sütési idők (500 g-os sütőkeveréknél):
1 nagy kenyér 1000g sütőkeverékből: 55-70 perc
1 kenyér 500 g sütőkeverékből: 45-60 perc.
Zsemle: 15-25 perc
Kenyérsütő automata használata esetén
Először öntsünk a kenyérsütő gép dagasztó edényébe 320 ml, 20-25 °C-os vizet, majd 1/2 csomag kenyérsütő keveréket. Indítsuk el a sütőprogramot.