KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink, klasszikus kiszerelésben
Válassza ki kedvencét 12 rendkívül finom termékünk közül! Valamennyi kenyérSütőkeverék, Kenyérliszt egyszerűen feldolgozható automata kenyérsütőben, vagy hagyományos módon, sütőben.
Javaslatunk: Kenyérsütő automatába öntse bele a megadott mennyiségű langyos vízet (kb 3 dl). Tegye bele a kenyérSütőkeverék, Kenyérlisztet (Általában 500g).
Állítsa be a megfelelő programot, és hogy hány óra múlva szereté a friss kenyeret. Minden nap új élmény! Próbáljon ki több félét is!
KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink 500 g-os és 1 kg-os kiszerelésben kaphatók.
Tápérték, 100 g rozskeverék kenyér Sütőkeverék, Kenyérlisztre számítva
Energia: 1411 kJ (333 kcal) Zsír: 1,3 g
Fehérje: 12 g ebből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 65 g Élelmi rost: 6,7 g
ebből cukor: 3,0 g Só: 1,9 g
Összetevők: Rozsliszt (47 %), búzaliszt, szárított búzakovász (természetes úton fermentált rozsliszt), jódozott étkezési só, szárazélesztő, szőlőcukor, árpamaláta liszt, savanyító anyag (almasav), maláta extraktum (árpa, rozs), lisztkezelő anyag (aszkorbinsav).
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
5-8 hónapig
Tápérték, 100 g rozskeverék kenyér sütőkeverékre számítva
Energia: 1411 kJ (333 kcal) Zsír: 1,3 g
Fehérje: 12 g ebből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 65 g Élelmi rost: 6,7 g
ebből cukor: 3,0 g Só: 1,9 g
Összetevők: Rozsliszt (47 %), búzaliszt (45%), szárított búzakovász (természetes úton fermentált rozsliszt), jódozott étkezési só, szárazélesztő, szőlőcukor, árpamaláta liszt, savanyító anyag (almasav), maláta extraktum (árpa, rozs), lisztkezelő anyag (aszkorbinsav).
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
Allergének
A sütőkeverék tartalmazza:
glutén, élesztő.
A sütőkeverék tartalmazhatja:
Tojás, tej, szója, szezám, csillagfürt.
Sütési utasítás
500 g kenyérsütő keveréket és 375 langyos vizet (vagy 1 kg kenyérsütő keveréket és 750 ml langyos vizet) adagolunk a készülékbe. A dagasztóhoroggal először lassan, majd a legnagyobb megengedett fokozaton addig keverjük, amíg a tészta a lapát széléről le nem válik. Ekkor a tésztát belisztezzük, és 30-45 percig pihentetjük.
Lisztes kézzel kenyeret vagy zsemléket formázunk belőle, és sütőpapírral bevont sütőlapra helyezzük, illetőleg zsírozott formába töltjük. Meleg helyen további 30-45 percig pihentetjük. Felületét vízzel bekenjük, bevagdossuk és ezután előmelegített sütőben, középre helyezve 230 °C-on (légkeverős sütőben 210 °C-on) sütjük. 10 perc után 30°C-kal csökkentjük a hőmérsékletet.
Sütési idők (500 g-os sütőkeveréknél):
Zsemle: 15-25 perc
1 db kenyér 500gr sütőkeverékből: 55-70 perc
1 db kenyér 1kg sütőkeverékből: 30-40 perc
Kenyérsütő automata használata esetén
Először öntsünk a kenyérsütő gép dagasztó edényébe 350 ml, 20-25 °C-os vizet, majd ½ csomag kenyérsütő keveréket. Indítsuk el a sütőprogramot.