KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink, klasszikus kiszerelésben
Válassza ki kedvencét 12 rendkívül finom termékünk közül! Valamennyi kenyérSütőkeverék, Kenyérliszt egyszerűen feldolgozható automata kenyérsütőben, vagy hagyományos módon, sütőben.
Javaslatunk: Kenyérsütő automatába öntse bele a megadott mennyiségű langyos vízet (kb 3 dl). Tegye bele a kenyérSütőkeverék, Kenyérlisztet (Általában 500g).
Állítsa be a megfelelő programot, és hogy hány óra múlva szereté a friss kenyeret. Minden nap új élmény! Próbáljon ki több félét is!
KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink 500 g-os és 1 kg-os kiszerelésben kaphatók.
Teljeskiőrlésű kenyér
Tápérték, 100 g Teljes kiőrlésű kenyér Sütőkeverék, Kenyérlisztre számítva
Energia: 1433 kJ (339 kcal) Zsír: 1,9 g
Fehérje: 13 g ebből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 64 g Élelmi rost: 6,5 g
ebből cukor: 2,1 g Só: 1,9 g
Összetevők: Teljes kiőrlésű búzaliszt (80 %), zabdara (7 %), teljes kiőrlésű rozsliszt (4 %), szárított kovász (természetes úton fermentált rozsliszt), jódozott étkezési só, szárazélesztő, árpamaláta liszt, szőlőcukor, maláta extraktum (árpa, rozs), savanyúság szabályozó anyag (nátrium acetát), savanyító anyag (almasav), lisztkezelő anyag (kalcium foszfát és aszkorbinsav).
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
5-8 hónapig
Teljeskiőrlésű kenyér
Tápérték, 100 g Teljes kiőrlésű kenyér sütőkeverékre számítva
Energia: 1433 kJ (339 kcal) Zsír: 1,9 g
Fehérje: 13 g ebből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 64 g Élelmi rost: 6,5 g
ebből cukor: 2,1 g Só: 1,9 g
Összetevők: Teljes kiőrlésű búzaliszt (80 %), zabdara (7 %), teljes kiőrlésű rozsliszt (4 %), szárított kovász (természetes úton fermentált rozsliszt), jódozott étkezési só, szárazélesztő, árpamaláta liszt, szőlőcukor, maláta extraktum (árpa, rozs), savanyúság szabályozó anyag (nátrium acetát), savanyító anyag (almasav), lisztkezelő anyag (kalcium foszfát és aszkorbinsav).
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
Allergének
A sütőkeverék tartalmazza:
glutén, élesztő.
A sütőkeverék tartalmazhatja:
Tojás, tej, szója, szezám, csillagfürt.
Sütési utasítás
500 g kenyérsütő keveréket és 330 ml langyos vizet kb. 10 perc alatt rugalmas tésztává gyúrunk. 30 percig betakarva pihentetjük. Lisztes kézzel kenyeret vagy zsemléket formázunk belőle, és sütőpapírral bevont sütőlapra helyezzük, illetőleg egy zsírozott szögletes sütőformába töltjük. Meleg helyen további 30-45 percig pihentetjük. A felületét vízzel bekenjük, bevagdossuk és előmelegített sütőben, középre helyezve 230 °C-on (légkeverős sütőben 210 °C-on) sütjük. 10 perc elteltével 30 °C-kal csökkentjük a hőmérsékletet.
Sütési idők:
1 kenyér 1 kg sütőkeverékből: 55-70 perc.
1 kenyér 500 g sütőkeverékből: 45-60 perc.
Zsemle: 15-25 perc.
Kenyérsütő automata használata esetén
Először öntsünk a kenyérsütő gép dagasztó edényébe 330 ml, 20-25 °C-os vizet, majd 1 csomag kenyérsütő keveréket. Indítsuk el a sütőprogramot (ne a teljes kiőrlésű kenyér programját).