KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink, klasszikus kiszerelésben
Örömmel jelentjük, hogy elkészült a kovászos kenyér kenyérsütő keverékünk.
Válassza ki kedvencét 12 rendkívül finom termékünk közül! Valamennyi kenyérSütőkeverék, Kenyérliszt egyszerűen feldolgozható automata kenyérsütőben, vagy hagyományos módon, sütőben.
Javaslatunk: Kenyérsütő automatába öntse bele a megadott mennyiségű langyos vízet (kb 3 dl). Tegye bele a kenyérSütőkeverék, Kenyérlisztet (Általában 500g).
Állítsa be a megfelelő programot, és hogy hány óra múlva szereté a friss kenyeret. Minden nap új élmény! Próbáljon ki több félét is!
KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink 500 g-os és 1 kg-os kiszerelésben kaphatók.
Kovászos kenyér
Tápérték, 100 g Kovászos kenyér Sütőkeverék, Kenyérlisztre számítva
Energia |
1428 kJ / 346 kcal |
Zsír amelyből telített zsírsavak
|
1,1 g 0,13 g |
Szénhidrát amelyből cukrok
|
66 g 1,2 g |
Rost |
4,2 g |
Fehérje |
13,4 g |
Só |
1,88 g |
Számított értékek a specifikációk és receptúra alapján |
Összetevők: búzaliszt (BL-55), étkezési só, szárított élesztő, vitális búzaglutén, porított kovász (rozs őrlemények), dextróz, búzamaláta őrlemény, enzimek (glutént tartalmaz), lisztkezelő szer: aszkorbinsav.
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
5-8 hónapig
Kovászos kenyér
Tápérték, 100 g Teljes kiőrlésű kenyér sütőkeverékre számítva
Energia |
1428 kJ / 346 kcal |
Zsír amelyből telített zsírsavak
|
1,1 g 0,13 g |
Szénhidrát amelyből cukrok
|
66 g 1,2 g |
Rost |
4,2 g |
Fehérje |
13,4 g |
Só |
1,88 g |
Számított értékek a specifikációk és receptúra alapján |
Összetevők: búzaliszt (BL-55), étkezési só, szárított élesztő, vitális búzaglutén, porított kovász (rozs őrlemények), dextróz, búzamaláta őrlemény, enzimek (glutént tartalmaz), lisztkezelő szer: aszkorbinsav.
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
Allergének
A sütőkeverék tartalmazza:
glutén, élesztő.
A sütőkeverék tartalmazhatja:
Tojás, tej, szója, szezám, csillagfürt.
Felhasználási javaslat sütőben sütéshez:
500 gr keveréket (1/2 csomag) és 310 ml 25-28°C-os vízet rugalmas tésztává gyúrunk keverő géppel 10 perc alatt, előbb alacsony, majd később magasabb fokozaton. (Kézi dagasztás esetén ez az idő valamivel hoszabb lehet). Ha 1kg-ból sütünk, ahhoz 620 ml víz kell. 40 percig betakarva pihentetjük. Pihentetés után átgyúrjuk, gömbölyítjük a tésztát, majd 10 percig ismét pihentetjük. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük. A második átgyúrás, gömbölítés után 60 percig kelesztjük szobahőmérsékleten. Kelesztés után formázzuk, vízzel benedvesítjük a tetejét, és sütőpapírral bevont sütőlapra vagy egy zsírozott sütőformába töltjük. 210°C-on előmelegített sütőben sütjük kb. 35 percig, 1 kg lisztkeverék esetén, kb. 45 percig
Felhasználási javaslat kenyérsütőgéphez:
Egy kb. 750g súlyú kenyérhez:
Öntsünk a kenyérsütőtartályába 300 ml 25-28°C-os vizet, majd tegyünk bele 500 gramm (1/2 csomag) kenyérsütő keveréket. Válasszuk a kenyérsütő gépen az alap vagy a francia (2-es) programot.