KenyérSütőkeverék, Kenyérliszteink, klasszikus kiszerelésben
Örömmel jelentjük, hogy elkészült a szénhidrát csökkentett kenyérsütő keverékünk.
60 %-kal kevesebb szénhidrát van benne, mint egy normál teljes kiőrlésű kenyérben.
Már többen teszteltük. Kiváló minőségű, nagyon finom, és akár egy hétig eláll, megőrzi frissességét.
Magyarországon készül. A bolti szénhidrát csökkentett kenyerekhez képest is bőven megéri, tekintve hogy 20-30 dekás szénhidrát csökkentett kenyerek 500-1000Ft-ba kerülnek, még az olcsóbbak is.
A Happy Bread szénhidrát csökkentett kenyér lisztkeverék 1 kg-os kiszerelésben elérhető, ebből Kenyérsütőgéppel és hagyományosan sütőben közel 1,6 kg kenyér kétszer közel 80 dkg-os kenyér tud készülni.
Figyelem! Ezt most Kenyérsütőgépben nem 1-es alap-programon kell készíteni, hanem csökkentett kalóriájú (Low Carb) programon, ha nincs ilyen program, akkor Gluténmentes, vagy teljes kiőrlésű programon, minél hosszabb sütési idővel!
Szénhidrátcsökkentett* kenyér
Tápérték, 100 g szénhidrátcsökkentett kenyér Sütőkeverék, Kenyérlisztre számítva
Átlagos tápérték tartalom 100 g szénhidrátcsökkentett termékben |
CH-60 keverék |
Kész kenyérben az ajánlott recept szerint elkészítve |
Energia |
1843 kJ / 441 kcal |
1230 kJ / 294 kcal |
Zsír Amelyből telített zsírsavak |
19,2 g |
12,8 g |
Szénhidrát amelyből cukrok |
26,6 g |
17,8 g |
Rost |
12,8g |
8,5 g |
Fehérje |
33,0 g |
22,0 g |
Só |
1,2 g |
0,81 g |
Összetevők: búzaliszt, étkezési lenmag, vitális búzaglutén, zsíros szójaliszt, hántolt napraforgó, szójatöret, szezámmag lenmagliszt, étkezési só, szárított élesztő, növényi rost, porított kovász [búzaliszt, víz, starterkultúra], búzakorpa, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, pörkölt őrölt rozs, őrölt fűszerkömény, enzimek (búza).
A termék nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőt.
A keverék glutént, tojást, szóját, tejet, diót, szezámmagot feldolgozó üzemben készült.
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
*60%-kal csökkentett szénhidráttartalom az átlagos teljes kiőrlésű kenyerekhez képest
4-6 hónapig
Szénhidrátcsökkentett kenyér
Tápérték, 100 g szénhidrátcsökkentett kenyér Sütőkeverék, Kenyérlisztre számítva
Átlagos tápérték tartalom 100 g szénhidrátcsökkentett termékben |
CH-60 keverék |
Kész kenyérben az ajánlott recept szerint elkészítve |
Energia |
1843 kJ / 441 kcal |
1230 kJ / 294 kcal |
Zsír Amelyből telített zsírsavak |
19,2 g |
12,8 g |
Szénhidrát amelyből cukrok |
26,6 g |
17,8 g |
Rost |
12,8g |
8,5 g |
Fehérje |
33,0 g |
22,0 g |
Só |
1,2 g |
0,81 g |
Összetevők: búzaliszt, étkezési lenmag, vitális búzaglutén, zsíros szójaliszt, hántolt napraforgó, szójatöret, szezámmag lenmagliszt, étkezési só, szárított élesztő, növényi rost, porított kovász [búzaliszt, víz, starterkultúra], búzakorpa, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, pörkölt őrölt rozs, őrölt fűszerkömény, enzimek (búza).
A termék nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőt.
A keverék glutént, tojást, szóját, tejet, diót, szezámmagot feldolgozó üzemben készült.
Az értékek a természetes anyagoknál szokásos mértékben ingadozhatnak.
*60%-kal csökkentett szénhidráttartalom az átlagos teljes kiőrlésű kenyerekhez képest
A keverék glutént, tojást, szóját, tejet, diót, szezámmagot feldolgozó üzemben készült.
Felhasználási javaslat sütőben sütéshez:
500 gr keveréket (1/2 csomag) és 400 ml 20-25°C-os vízet rugalmas tésztává gyúrunk keverő géppel 10 perc alatt, előbb alacsony, majd később magasabb fokozaton. (Kézi dagasztás esetén ez az idő valamivel hoszabb lehet). 30 percig betakarva pihentetjük. Sütőpapírral bevont sütőlapra vagy egy zsírozott szögletes sütőformába töltjük. Kb. 40 percig 30-40°C-os hőmérsékleten kelesztjük. Sütés előtt a tészta felületét vízzel bekenjük, és 200°C-on előmelegített sütőben 180°C-on sütjük 60 percig.
Felhasználási javaslat kenyérsütőgéphez:
Egy kb. 770g súlyú kenyérhez:
Öntsünk a kenyérsütőtartályába 410 ml 20-25°C-os vizet, majd tegyünk bele 500 gramm (1/2 csomag) kenyérsütő keveréket. Válasszuk a kenyérsütő gépen az Alacsony kalóriájú (Low Carb) programot. Ha nincs ilyen program a gépén, akkor a Glutén mentes, esetleg a Teljeskiőrlésű programon csinálja, lehetőleg minél hosszabb legyen a sütési idő.